4 Kasım 2016 Cuma

ŞÜKRÜ ÖKSÜZ’ÜN HAYATI ve ESERLERİ, Abdullah Çağrı ELGÜN


ŞÜKRÜ ÖKSÜZ’ÜN HAYATI ve ESERLERİ
                        Abdullah Çağrı ELGÜN
HAYATI
1951 yılında Aydın’ın Bozdoğan ilçesine bağlı Amasya köyünde dünyaya geldi.  İlkokulu Amasya köyünde, ortaokulu Bozdoğan İlçesinde, Liseyi Nazilli'de bitirdi. 
Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Halen Aydın İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Ortaokul sıralarında şiir yazmaya başladı. İlk şiirini ortaokul birinci sınıfında iken yazdı. Bu şiiri, okulun duvar gazetesinde çıktı. Bunun üzerine, heyecanı daha da artı. Bu durum, ÖKSÜZ’ün,  heyecanını ve ilhamını artırdı.  O günden sonra sürekli yazmaya başladı.
Yazı yazma tutkusu öyle bir hal aldı ki yazarı çeşitli konularda değişik arayışlara yönelterek devam etti. Yazar, bu yazılardan maddî bir menfaat sağlamamakla birlikte manevî bir haz ve doyuma ulaştığını, eserleriyle memleketine ve milletine yararlı olmak; Türk kültürüne katkı sağlamak maksadını güttüğünü söylemektedir.

Şükrü ÖKSÜZ, verimli bir sanatçıdır. Eserleri bir çok yarışmalarda kendisine birincilik ödülleri getirmiştir.
Şiire karşı duyduğu ilginin, artarak devam etmesi sonucunda kendi ili ve Türkiye çevresinde yayınlanan birçok dergi, gazete, mecmua, yıllık ve ansiklopedilerde eserleri yer aldı.  Evli ve iki çocuk babasıdır.
EDEBÎ KİŞİLİĞİ
Şair ve yazar Şükrü ÖKSÜZ, kendine has bir uslûp özelliği olan sanatçılardandır. ÖKSÜZ, vatansever duyguların, yurtseverliğin, vatanı özünden çok sevmenin verdiği bir ruh haleti ile şiirlerini sergiler. O AŞKIN ve SEVGİNİN şairidir. Her şeye büyük bir sevgi ve hoşgörü ile bakan şairin şiirleri sevgiye açılan büyük bir kapıdır.
ÖKSÜZ’ün şiirleri hayatın hemen her konularına değinmekle birlikte LİRİK, DİDAKTİK ve EPİK şiirlerle memleketi AMASYA’nın kır ve tabiatını, hamasi duygularını, yurt ve memleket sevgisini, Türk’ü, Türklüğü, Türkiye’yi, Müslüman’ı, Müslümanlığı Bayrağı, vatanı, ve kutsal bilinen değerleri anlatmaktadır.
“Sonsuz Sevgi” kitabında Türk kadınlarının isim isim adlarına yazılan sevgi yüklü şiirleri ÖKSÜZ’de beliren  “sonsuz sevginin”  bir işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Şiirlerinde kullandığı dil sade, açık ve külfetsiz. Millî veznimiz olan hecenin yedi, sekiz, on bir ve on dörtlü kalıplarını kullanır.
Halk şiirinde olduğu gibi genel anlamda yarım kafiyenin şiirlerine hakim olduğu görülüyor. Şiirlerinin mısralarında “sonsuz sevgiye”  uzanan yolda büyük mesafeler kat ediyor.
Sanatçı ÖKSÜZ’ün; eserlerinin giderek olgunlaştığı ve zirveye doğru tırmandığı görüyoruz. Şiirlerinin  kimi mısraları, edebî eser olma yolunda iz ve işaretler veriyor.

Yediden fazla şiir kitabı ve dört büyük ansiklopediye emek vererek piyasa çıkartmıştır. Şiirleri ve yazıları bir çok dergi ve antolojilerin ölümsüz sayfalarını süslemektedir.
Düzyazıları ve bir kısım şiirleri: “Yeşil Bornova, Batı Trakya, Şafak, Yeni Ege, Ozan, Aydın’da Halkın Sesi, Ortadoğu, Bizim Anadolu, Simav Anadolu, Yeni Kıroba, Sevgi Yolu, Yağmurun Sesi, Gazete Hürsöz, Ergenekon, Büyük Kurultay, Tutanak, Çağrı, Ana, Ozan Ağacı, Gülpınar, Bizim Ece, Aydın Bakış, Anadolu, Gazete 2000, Duygu Seli, Yeniçağ, Aydın’da Sağlık, Aydın, Yeni Çizgi, İremcik, Sarızeybek ve Türkiye Gazetesi” gibi gazete ve dergilerde yayınlandı.  
Zengin bir kitaplığa ve dergi koleksiyonuna sahip olan Öksüz, dört gazetede, Kültür ve Sanat Sayfası Yönetmenliği yapıyor. Bunların yanı sıra Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği İkinci Başkanı olan ÖKSÜZ, Aydın Yörük Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcılığını da yürütüyor.  
BAKIŞ GAZETESİ, SANAT SAYFASI, (ŞİİR KÖŞESİ);

GÜZELHİSAR GAZETESİ (ŞİİR KÖŞESİ):

Otuza yakın  şiir antolojisinde yer aldı.

Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkan Yardımcısı,
İl Sağlık Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görevler üstlenmiştir.


ŞÜKRÜ ÖKSÜZ’ün ŞİRLERİNDEKİ KONU: 
Sanatçı ÖKSÜZ, Türkiye, Atatürk, şehirler Cumhuriyet, Allah sevgisi, vatan, millet ve bayrak aşkı tasavvuf, beşerî sevgi, aşk konuları, terör, memleketim imarı, gelmiş geçmiş hükümetlerin tutumları, devlet adamlarına öneri, devrin ve insanlarının içinde bulunduğu sıkıntıları şiirlerinde ve makalelerinde yazar. Onların dertlerine çözümler arar. Hükümetlerin kimi uygulamalarındaki halkın şikayetlerini açık seçik dile getirir.  Onlara öneriler sunar, çözüm yolları gösterir ve çözüm yolları üretir.

ÖKSÜZ, halkının dertlerine de duyarsız kalamaz. Halkla iç içe ve gönül gönüle yaşar. Onların terennüm edemediği hislerine tercüman olur. Dertlerini, sıkıntılarını, arzu ve isteklerini, ağlamalarını, sızlanmalarını, haykırır, yüksek makamlara duyurur, problemlerinin çözümüne öncülük eder.
ÖKSÜZ, çoğu şairlerin devrin siyasî çalkantılarından dolayı söylemeye cesaret edemediği konuları masaya yatırır, açık açık anlatır. Yanlış yapılmış konularla ilgili nelerin, nerede yanlış yapılmış olduğunu ortaya koyar. Tepedekilere çözüm yolları önerir.
TURGAY AYDIN(Aydın Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı), SEVGİ PINARI (ŞİİRLER) kitabının “Sunuş” adlı girişine yazdığı yazıda:

“Bilindiği gibi şairler, dönemlerinin tanıklarıdır. Ülkelerinin ve içinde yaşadıkları toplumların ortak sesidirler. Toplumların dokusunu, kimliğini, zenginliklerini tanıtır, geleceğe taşıyarak yeni ufuklar açarlar.

Şiirlerinde düşüncelerini, sitemlerini, itirazlarını, somut gerekçelere dayandırıyor. Zaman zaman da eleştirilerini ustaca sıkıştırıyor dizelerine. Aslında şairin dizelerinde ilk göze çarpan öge vatan, ve millet sevgisidir. Ayrıca dostluklar, yiğitlikler, kahramanlıklar, aşklar, sevgiler ve güzel bir dil ile taşınmıştır mısralarına.
SEVGİ PINARI (ŞİİRLER)
Toplam olarak yüz yirmi şiir yer alıyor. Kitabın tamamı 118 sayfa, Nisan, 2002 AYDIN’da Başak Ofset basılıyor. Telefon: 0 256 225 16 65, Yayına hazırlayan  Mehmet Zeki DOĞAN,
İsteme Adresi ve Tel: Şükrü ÖKSÜZ P.K.78 AYDIN 025621306 44 Ev, Cep: 0505 295 25 78 ISBN: 975-97365-1-9
Kitapta Yer Alan Şiir Başlıklarından Birkaçı:
“Türkiye’m Senden, Müstakbel Vilayet, Köyüm, Yaşıyorsun Sen Atam, Bozkurt Türklüğündür, Başbuğlar Ölmez, Yalandır, Şehit Cafer Efe, Yaşasın Cumhuriyet, Sevgi Pınarı(Kitaba ismini veren şiir),  Özbek Kızı, O Öleli, Dadaş Kızı,  En Büyük Mutluluk,  Kızıma, Gül, Olay, Belâ Olma Başıma” gibi zengin bir menüyü barındırıyor.
Şair kitabının arakasına özgeçmişi ile bir fotoğrafını koyuyor.
SEVGİ IŞIĞI (ŞİİRLER)

Toplam olarak yüz yirmi şiir yer alıyor. Kitabın tamamı 130 sayfa, Mart, 2004 AYDIN’da Başak Ofset basılıyor. İlk baskısı 1000 adet çıkıyor.  0256 225 16 65, Yayına hazırlayan  Mehmet Zeki DOĞAN,
İsteme Adresi: Şükrü ÖKSÜZ P.K.78 AYDIN  0 25621306 44 Ev, Cep: 0505 295 25 78 ISBN:  975-97365-4-3KELİMELER DİLE GELDİ (MAKALE FIKRA ve DENEMELER) 
Toplam olarak yüz yirmi şiir yer alıyor. Kitabın tamamı 174 sayfa, Ocak, 2004 AYDIN’da 1000 adet baskı ile piyasaya çıkıyor. ISBN: 975-97365-3-5, Başak Ofset basılıyor. telefon: 0 256 225 16 65, yayına hazırlayan Mehmet Zeki DOĞAN,

Sanatçının bu kitabında toplam yüz altmış üç yazı yer alıyor.  Bu yazıların her birinde memleket meseleleri, çözüm bekleyen problemler, problemlere çare olabilecek öneriler gençler için dürüstlük, sır, Türk kalmak, vazife, zafer, zorlukla mücadele, ülkü, cumhuriyet, devlet, bir bir ele alınıp değerlendiriliyor; ve ilgililerin bilgisine sunuluyor. 

Sanatçının “Kelimeler Dile Geldi” adlı kitabında yer alan: Makale, Fıkra ve Denemelerden Birkaç başlık:

“Acı, Adalet, Aksiyon, Atatürk ve İlkeleri, Baba, Başka Dünyalarda Hayat, Cesaret, Bilgi, Cumhuriyet, Çalışmak, Devlet, Dil, Dürüstlük, İdeal(Ülkü), Hürriyet, Kader, Kadın, Korku, Kuvvet, Para, Savaş, Sanat, Sır ve İfşa, Sevmek, Şöhret, Türk Kalmak, Vazife, Yalnızlık, Yönetim ve Yönetici, Zafer, Zenginlik, Zorlukla Mücadele”  başlıklarını taşımaktadır.
İsteme Adresi: Şükrü ÖKSÜZ, P.K.78 AYDIN, Ev: 0 256 213 06 44, Cep: 0505 295 25 78

ŞİRLERİNDEN ÖRNEKLER: 

Her Nefis Ölümü

Yıllardır kalbime nefret dolmadı
Bunun da sebebi sevgidir ancak
Bu dünyada baki kalan olmadı
Her nefis ölümü mutlak tadacak.

Ne kadar çok uzun yaşarsan yaşa
Yatacaksın bir gün o siyah taşa
Kurtuluş yok dostum gelecek başa
Her nefis ölümü mutlak tadacak.

Kaderde var ise çekilir çile
Yapamazsın asla Allah’a hile
Lokman’ı arkadaş edinsen bile
Her nefis ölümü mutlak tadacak.

Kimler geldi geçti çevrene bakın
Allah’a kavuşmak her zaman yakın
Azrail’le işim yok deme sakın
Her nefis ölümü mutlak tadacak.

Vermiş de Yaradan kimse alamaz
Herkes mutluluğu kolay bulamaz
Katın, yatın buna engel olamaz
Her nefis ölümü mutlak tadacak.

Çanakkale Geçilmez
Ülkemi almak için Boğazları tuttular
Türk suları tuzludur kolay kolay içilmez
Türk’ün iman gücünü, milleti unuttular
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Yüz on dokuz yıl önce dünyaya geldi Seyit
Pehlivan yapısıyla millete verdi ümit
Yaş yirmiye gelince dediler askere git
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Koca Seyit Havran’ın Çamlık Köyü’nde doğdu
Odundan ve kömürden yıllarca karnı doydu
Girdiği savaşlarda nice düşmanı boğdu
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

İngiltere, Fransa var gücüyle saldırdı
Cephanelik uçunca Koca Seyit çıldırdı
İki yüz yetmiş beşlik mermileri kaldırdı
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Nakliye aracımız at, eşek ve katırdı
Koca Seyit mermisi dev gemiyi batırdı
Milletin moralini binlerce kat arttırdı
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Müttefik donanması dört yüz on yedi gemi
İçindeki askerler inançsız ve acemi
İngiliz, Anzak, Yunan maceracılar cemi
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Yaşamak bir mucize aç, susuz ve ayazda
Yedi yüz bin Mehmetçik savaştı kışta, yazda
İki yüz elli üç bin şehit verdik Boğaz’da
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Mecidiye Tabya’sı Seyit’in görev yeri
Kırk kişilik erattan kalmıştı iki eri
Bunlar da şehit olsa dönen olmazdı geri
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Daha önce bu dünya böyle yiğit görmedi
Çanakkale’den Yurda bir tek düşman girmedi
İtilaf Devletleri muradına ermedi
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Balkan, İkinci Dünya, İstiklâl Savaşı’nda
Seyit Onbaşı her an toplarının başında
Allah yanına aldı O’nu elli yaşında
Koca Seyit’ler varken Çanakkale geçilmez.

Uzak Durun Ey GeNçler

Evladına sağlam gen taşıyabilmek için
Kötü maddeye karşı tuzak kurun ey gençler
Ömür boyu sağlıklı, yaşayabilmek için
Uyuşturan haplardan, uzak durun ey gençler.

Hafızandan bilgiyi asla silmemek için
Evliliği ikiye, hemen bölmemek için
Trafik kazasında erken ölmemek için
Uyuşturan sıvıdan, uzak durun ey gençler.

Ömür boyu genç ve dinç hayatta kalmak için
Ömrünün her çağında denize dalmak için
Bir gün torunlarına, oyuncak almak için
Uyuşturan tozlardan, uzak durun ey gençler.

Faydalı insan olmak, bütün dünyaya değer
İnsanın iradesi, buna kadirmiş meğer
Makam mevki sahibi olmak istersen eğer
Uyuşturan gazlardan, uzak durun ey gençler.

İçinde gizlediğin nefreti silmek için
Mutlu bir hayat sürüp, yıllarca gülmek için
İlim tahsil ederek, çok şeyi bilmek için
Uyuşturan her şeyden, uzak durun ey gençler.
 
Yerli Malı Kullansın
Tarımda, Sanayide dar boğaz olabilir
İflas edip gitmesin sanayimiz kollansın
Ecnebinin malları raflara dolabilir
Türk’üm diyen her insan yerli malı kullansın.

Öyle gelişsin Ülkem işsiz insan kalmasın
Herkesin karnı doysun kimse bir şey çalmasın
Yerlisi bizde varken yabancıyı almasın
Türk’üm diyen her insan yerli malı kullansın.

Kimse diyemez artık: “Bazı mallar bizde yok”
Eski Türkiye değil kaliteli mallar çok
Yerli malı tüketen vatandaşın karnı tok
Türk’üm diyen her insan yerli malı kullansın.

Çalışan insanların yüzlerinde gün ışır
Yerli malı üreten tüketmeğe alışır
Ürün tüketilirse fabrikalar çalışır
Türk’üm diyen her insan yerli malı kullansın.

Giysilerimiz güzel, gelin yerli giyelim
İthal edilen değil yerli gıda yiyelim
Birlik olup el ele, kalkınalım diyelim
Türk’üm diyen her insan yerli malı kullansın.

Vatan Sevgİsİ
Allah’a kulluğun iyi olmalı
Sevmelisin sen de gülü, nergisi
İnsanın kalbine önce dolmalı
Yaradan sevgisi, Vatan sevgisi.

İnsandaki kulak iyi duyunca
Şükretmeli insan karnı doyunca
Yüceltir insanı, ömrü boyunca
Yaradan sevgisi, Vatan sevgisi.

Düşünen her insan Allah’a tapar
Azgın olan kişi doğrudan sapar
Milletleri çağdaş bir millet yapar
Yaradan sevgisi, Vatan sevgisi.

Allah’ın nimeti çevrende çoksa
Çok mutlu oluruz karnımız toksa
İnsan, insan olmaz; kalbinde yoksa
Yaradan sevgisi, Vatan sevgisi.

Maddi olan her şey dünya malıdır
Bülbülü mest eden bir gül dalıdır
Her şeyin üstünde tutulmalıdır
Yaradan sevgisi, Vatan sevgisi.

Türkiye'mi Satmayın

Düşün arkadaş düşün, yeraltında yatanı
Ülke elden gidiyor tembel tembel yatmayın
Milyonlarca şehitle yurt edindik vatanı
Satmayın arkadaşlar, Türkiye'mi satmayın.

Bu toprağın sahibi topraktan atılıyor
Hala uyanamadık gafletle yatılıyor
Kanla alınan yerler parayla satılıyor
Satmayın arkadaşlar, Türkiye'mi satmayın.

İlim, teknik çağına bizler de girmeliyiz
Yüzyıllar sonrasını şimdiden görmeliyiz
Gelecek nesillere bir ülke vermeliyiz
Satmayın arkadaşlar, Türkiye'mi satmayın.

'Vatan asla satılmaz' en eski Türk ilkesi
Oğuzhan'dan bu yana değişmeyen töresi
Türkiye'dir dünyanın gözde olan ülkesi
Satmayın arkadaşlar, Türkiye'mi satmayın.

Ülkemin insanları bir daha ağlamasın
Yabancı sermayeye hiç umut bağlamasın
Esarete girip de kendini dağlamasın
Satmayın arkadaşlar, Türkiye'mi satmayın

Türkoğlu Türk'tür
Hun Hakanı Metehan, benim eski bir Atam
Avrupa ve Afrika, Asya benim öz kıtam
Altaylardan Tuna’ya akındadır hep atam
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Yemyeşile çevirdik, nice dağı ve çölü
Malazgirt Meydanına serdik binlerce ölü
Akdeniz’i leventler yapmıştılar Türk Gölü
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Çadırlar ve otağlar evim barkım değil mi?
Çin Sarayını basan benim kırkım değil mi?
Çağ açıp çağ kapayan benim ırkım değil mi?
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Yetmiş iki milletin yeryüzünde yurduyuz
Özgürlüğü çok seven yüce dağlar kurduyuz
Haçlı Ordularını durduran tek orduyuz
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Osmanlı Viyana’da, Hun Türkleri Roma’da
Türk’te kalacak olan Kıbrıs ise son Ada
Altı yüz yıldan fazla bin bir ülke komada
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Han, hamam, cami yaptık fethedilen ülkede
Sahip oldu her insan hem mala, hem mülke de
Jandarmalık görevi nasip oldu Türk’e de
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Mehter marşı dinletip, boru öttürmedik mi?
Mutlu bir hayat ile baca tüttürmedik mi?
Dünyaya adaleti bizler götürmedik mi?
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Hepimiz çok zengindik, üstümüzde kürkümüz
Fethedilen yerlerde dinlenirdi türkümüz
Yön vermektir dünyaya bizim milli ülkümüz
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

İslam Dinini bizler gönüllü kabul ettik
Türk Milleti olarak üç kıtaya hükmettik
Yedi düvele karşı Çanakkale’de yettik
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

İslam’ı yayma işi, Türk’ün birinci derdi
Buna karşı gelene kılıç çekti, yay gerdi
Yüce Allah Türk’lere cihat görevi verdi
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Her şey yoluna girer yaratan Yüce Hak’la
Enerjini
her zaman kutsal işlere sakla
Tüm dünyada Türk gelir, tarih denince akla
Ön adım Türk, Soyadım; Türkoğlu Türk’tür benim.

Türkiye Bir Bütündür
Ayrılıkçı olana Türk Milleti sevmez pek
Bir Türk Gölü yapmıştı Osmanlı Akdeniz’i
Sinop’tan Anamur’a; Edirne’den Kars’a dek
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Elbette düşmanların gitmeyecek hoşuna
Bastığı gün Milletim uyanışın tuşuna
Avrupa, Amerika uğraşıyor boşuna
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Millet kendi kendine elbet bir gün yetecek
Kardeşliği severek düşmanlığı itecek
Terör denen bu bela çok yakında bitecek
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Metehan’dan bu yana tarih yapıp yazarız
Düşmanların tümünün kuyusunu kazarız
Oynanan bu oyunu çok yakında bozarız
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Yıllar yılı büyüdük aynı ninni, türküyle
Laz’ıyla, Çerkez’iyle; Kürt’üyle ve Türk’üyle
Dev bir ülke olacak, Millet aynı ülküyle
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Gül mü Koklarım?

Beni senden ancak ayırır ölüm
Zamanla kendimi ben de yoklarım
Ayşe’den, Fatma’dan bana ne gülüm
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Aylardır işledin sen desen desen
Sakın evhamlanma müsterih ol sen
Dudağımda değil, kalbimde busen
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Şiirimi çalsın varsın hırsızlar
Yıllardır bu kalbim aşkınla sızlar
Üstüme üstüme gelse de kızlar
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Her zaman gel bana elinle dokun
Tabii olarak, fazla sert dokun
Hayalin aklımda, burnumda kokun
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Seviyorum dedim, bir defa sana
Su gibi içmişim ben kana kana
Bol bol ilham verdin her zaman bana
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Zirveye çıkmışım budaklarından
Aydınlandım senin odaklarından
Öpünce o kiraz dudaklarından
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Yıllarca ağladım ben için için
Biraz daha erken gelmedin niçin?
“Seviyorum seni” dediğin için
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Hiçbir güzel bana olmadı canan
Benim artık şimdi aşkınla yanan
Sadece seninle mutluyum inan
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Sen hariç her gelen, bana vurdukça
Tekleyen kalbimi aşkın kurdukça
Bu kalbim hep böyle sende durdukça
Ben senin üstüne gül mü koklarım?

Duyduğun her şeyi saf gibi kanma
Ne olursun beni, fazla kıskanma
Öksüz Aşık senden vazgeçti sanma
Ben senin üstüne gül mü koklarım?
                                                                                                                                        SEVİYORUM İŞTE                                                                         Sana karşı asla yapmadım hile                                                                                                                   Aşkımın önünde gel artık eğil                                                                                                                   O kadar da güzel olmasan bile                                                                                                                 Seviyorum işte elimde değil.

Ara sıra parkta buluştuğumdan
Her türlü huyuna alıştığımdan
Yıllardır seninle çalıştığımdan
Seviyorum işte elimde değil.

Yeşil gözlerinle baktığın için
Her zaman kalbime aktığın için
Kalbimi derinden yaktığın için
Seviyorum işte elimde değil.

Yıllardır memnunum kıştan ve yazdan
Yeşilden, maviden hem de beyazdan
Sen girdin kalbime yüzlerce kızdan
Seviyorum işte elimde değil.

İnşallah olursun sen bana canan
Senin için benim yıllarca yanan
Tek kusurum sevmek gel bana inan
Seviyorum işte elimde değil.

Yıldan yıla nesil durmaz çoğalır
Aşıklar güzeli yanına alır
Öl dersen ölürüm kal dersen kalır
Seviyorum işte elimde değil.

Güzeller güzeli gerçekten gençti
Dereden, nehirden, deryadan geçti
Öksüz Aşık seni sevgili seçti
Seviyorum işte elimde değil.
Şükrü ÖKSÜZ

  

Bozkırın Güzel Kızı
Gelecek günlerimden her zaman umutluyum
Seven ve sevilenin kalbinde olmaz sızı
Sen yanımda oldukça ben gerçekten mutluyum
Her zaman yanımda kal bozkırın güzel kızı.

Kalû belâdan beri aşığım inan sana
Susuzluğumu gider içeyim kana kana
Bu dünyada haramdır sensiz bir hayat bana
Her zaman yanımda kal bozkırın güzel kızı.

Seninle uçuyorken kaybetmem ben irtifa
Verdiğin zevklerinle nasıl olur iktifa
Pozitif enerjinle sen verdin bana şifa
Her zaman yanımda kal bozkırın güzel kızı.

Aklımdan çıkmıyorsun hayalin gözlerimde
Arar isen kendini bulursun özlerimde
Mutlu olurum inan yatarsan dizlerimde
Her zaman yanımda kal bozkırın güzel kızı.

İnan ben, bende değil; hep sende kalıyorum
Gelecek yıllar için hülyaya dalıyorum
Yüzüne bakıp bakıp senden zevk alıyorum
Her zaman yanımda kal bozkırın güzel kızı

Atatürk'tür Kurtaran
“Yurtta Sulh Cihanda Sulh” başka bir yol izleme
Dünya devletleriyle iyi olmalı aran
Tarihi gerçekleri milletinden gizleme
Ülkemizi düşmandan, Atatürk’tür kurtaran.

İstanbul paylaşılmış, Ege’de zalim Yunan
Camilerde yakılan binlerce insan inan
Ne çocuk ayırdılar, ne yaşlı, ne de canan
Ülkemizi düşmandan, Atatürk’tür kurtaran.

Topraklar sürülmemiş her taraf çalı, diken
Yaşlılar ve kadınlar toprağa tohum eken
Yurdumun dört bir yanı işgal altında iken
Ülkemizi düşmandan, Atatürk’tür kurtaran.

İşgal ordularına çoğu çaresiz baktı
Kurtuluş ışığını Paşa Samsun’da yaktı
Samsun’dan doğan güneş, İzmir’e doğru aktı
Ülkemizi düşmandan, Atatürk’tür kurtaran.

İşgalin acısını, Milletim ilk kez tattı
Ulu Önder düşmanı, İzmir’den geri attı
Milletin yararına devrimleri başlattı
Ülkemizi düşmandan, Atatürk’tür kurtaran

TÜRKİYE BİR BÜTÜNDÜR
Ayrılıkçı olanı Türk Milleti sevmez pek
Bir Türk Gölü yapmıştı Osmanlı Akdeniz’i
Sinop’tan Anamur’a; Edirne’den Kars’a dek
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Elbette düşmanların gitmeyecek hoşuna
Bastığı gün Milletim uyanışın tuşuna
Avrupa, Amerika uğraşıyor boşuna
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Millet kendi kendine elbet bir gün yetecek
Kardeşliği severek düşmanlığı itecek
Terör denen bu bela çok yakında bitecek
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Metehan’dan bu yana tarih yapıp yazarız
Düşmanların tümünün kuyusunu kazarız
Oynanan bu oyunu çok yakında bozarız
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Yıllar yılı büyüdük aynı ninni, türküyle
Laz’ıyla, Çerkez’iyle; Kürt’üyle ve Türk’üyle
Dev bir ülke olacak, Millet aynı ülküyle
Türkiye bir bütündür, kimse bölemez bizi.

Üzümlerin yerine mermi doldu küfeler
Aydın´ın meydanında toplanmıştı efeler
Günah ile sevabı tartıyordu kefeler
Yalnız Yörük Ali´dir Efelerin Efesi

Barbarca duygularla düşman Aydın´a girmiş
İşkence gören kızlar birer birer delirmiş
Efelerim Aydın´a bunun için gelirmiş
Yalnız Yörük Ali´dir Efelerin Efesi 

BASILMIŞ ESERLERİ:
1) 2001, ÖKSÜZ, Şükrü. “Gözümdesin” (Şiirler), ISBN: 975-975-97365-0-0  Başkar Ofset / AYDIN
2) 2002,  ÖKSÜZ, Şükrü. “Sevgi Pınarı” (Şiirler,) ISBN: 975-975-97365-1-9 Başkar Ofset / AYDIN
3) 2003, ÖKSÜZ, Şükrü. Evrensel Sevgi”(Şiirler), ISBN: 975-97365-2-7, Başkar Ofset / AYDIN
4) 2004, ÖKSÜZ, Şükrü.Sevgi Işığı” (Şiirler), ISBN: 975-97365-4-3, Başkar Ofset / AYDIN
5) 2004, ÖKSÜZ, Şükrü. “Kelimeler Dile Geldi” (Makaleler-Fıkralar-Denmeler), ISBN: 975-97365-3-5, Başkar Ofset / AYDIN
6) 2005, ÖKSÜZ, Şükrü.Sonsuz Sevgi” (Şiirler), ISBN: 975-97365-5-1, Başkar Ofset / Aydın – Eylül)
7) 2009, ÖKSÜZ, Şükrü. “Sevgi Yolunda” (Şiirler) ISBN: 978-975-97365-6-9  Kanyılmız Matbaası, İZMİR
Deneme Kitabı:
1-2004,  ÖKSÜZ, Şükrü. “KELİMELER DİLE GELDİ” (MAKALE, FIKRA ve DENEMELER), ISBN 975-97365-3-5, Başkar Ofset, Ocak 2004, AYDIN
Hazırladığı Antolojiler:
1-2002, ÖKSÜZ, Şükrü.“HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” ,Başkar Ofset, AYDIN
2-2003, ÖKSÜZ, Şükrü.“HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” ,Başkar Ofset, AYDIN
3-2004, ÖKSÜZ, Şükrü.“HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” ,Başkar Ofset, AYDIN
4-2006, ÖKSÜZ, Şükrü.“HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” ,Başkar Ofset, AYDIN
FAYDALANILAN KAYNAKLAR:


1)www.ortamcil.com/kerimozbekler
9) 2001, ÖKSÜZ, Şükrü. “Gözümdesin” (Şiirler), ISBN: 975-975-97365-0-0,  Başkar Ofset / AYDIN
10)  2002,  ÖKSÜZ, Şükrü. “Sevgi Pınarı” (Şiirler,) ISBN: 975-975-97365-1-9, Başkar Ofset / AYDIN
11)  2003, ÖKSÜZ, Şükrü. “Evrensel Sevgi”(Şiirler), ISBN: 975-97365-2-7, Başkar Ofset / AYDIN
12) 2004, ÖKSÜZ, Şükrü. “Sevgi Işığı” (Şiirler), ISBN: 975-97365-4-3, Başkar Ofset / AYDIN
13) 2004, ÖKSÜZ, Şükrü. “Kelimeler Dile Geldi” (Makaleler-Fıkralar-Denmeler), ISBN: 975-97365-3-5, Başkar Ofset / AYDIN
14)  2005, ÖKSÜZ, Şükrü. “Sonsuz Sevgi” (Şiirler), ISBN: 975-97365-5-1, Başkar Ofset / Aydın – Eylül)
15) 2009, ÖKSÜZ, Şükrü. “Sevgi Yolunda” (Şiirler) ISBN: 978-975-97365-6-9,  Kanyılmız Matbaası, İZMİR
16) 2004,  ÖKSÜZ, Şükrü. “KELİMELER DİLE GELDİ” (MAKALE, FIKRA ve DENEMELER), Başkar Ofset, ISBN 975-97365-3-5, Ocak 2004, AYDIN 
17) 2002, ÖKSÜZ, Şükrü. “HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”, Başkar Ofset, AYDIN
18) 2003, ÖKSÜZ, Şükrü. “HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”, Başkar Ofset, AYDIN
19) 2004, ÖKSÜZ, Şükrü. “HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”, Başkar Ofset, AYDIN
20)  2006, ÖKSÜZ, Şükrü. “HÜRSÖZ ŞAİRLER ANTOLOJİSİ”, Başkar Ofset,  AYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder